logo

Beleef Boerderij van Leeuwen

Project

Camping & Lunchcafé Noorderloo is een moderne camping met faciliteiten die passen bij de doelgroep. De eigenaren maakten, mede dankzij LEADER-subsidie, in 2018 een vliegende start en behaalden in december 2021 de ‘ANWB 5 sterren-erkenning’.

Camping & Lunchcafé Noorderloo is een moderne camping met faciliteiten die passen bij de doelgroep. De eigenaren maakten, mede dankzij LEADER-subsidie, in 2018 een vliegende start en behaalden in december 2021 de ‘ANWB 5 sterren-erkenning’. Nu zijn ze toe aan de volgende fase, namelijk de huidige stabiele bezetting in het laagseizoen verhogen en doorgroeien tot het ‘winterkamperen’. Door het sanitairgebouw te verduurzamen kunnen de campingeigenaren inspelen op de toenemende vraag naar kamperen buiten het hoogseizoen. Dit geldt ook voor het vergroten en verduurzamen van de wasruimte met onder andere (slecht weer) kookvoorzieningen. Met de aanschaf van een plankenzaag willen ze van het hout uit het bos moderne ‘eco’ trekkershutten realiseren. Dit alles, samen met uitbreiding van het aantal campingplekken, zal extra toeristen aantrekken.

Titel

Leader-subsidie kan aangevraagd worden door individuen, organisaties en bedrijven. Bij individuen kun je denken aan landbouwers of burgers die bijvoorbeeld een publiek te gebruiken groenstructuur op eigen terrein willen realiseren. Bij organisaties kunnen het sociale, culturele, natuur of andere organisaties gericht op plattelandsontwikkeling betreffen.

Delen: