logo

Tips bij schrijven projectplan

4 april 2024

Het schrijven van een volledig projectplan is, zoals eerder aangegeven en bleek uit de workshop, geen eenvoudige klus. Toch moeten indieners het zichzelf ook niet moeilijker maken dan het is. Wat praktische tips daartoe zijn:

  • Maak je verhaal, je antwoorden op gestelde vragen in het format projectplan, niet onnodig lang en uitgebreid: houd het simpel, kort en krachtig
  • Formuleer eerst voor je zelf een helder probleem of uitdaging, in hooguit 2 zinnen
  • Van daaruit benoem je dan één of enkele doelen; elk doel in 1 zin zonder toevoegingen als ‘door’, ‘waarbij’ etc. Oftewel geen middelen, acties of resultaten toevoegen
  • Ook elke actie moet in 1 zin te vatten zijn; eventueel onderscheid je hoofdactiviteiten en daaronder deelacties
  • Bij resultaten goed onderscheid maken tussen beoogde resultaten van het project (die een directe link hebben met je doelen) en prestaties die tastbaar. Een beoogd resultaat is meestal kwantitatief (bv. 1000 bezoekers extra). Een prestatie kun je laten zien, bv. een rapport, een fotoreportage van iets dat gemaakt is.
  • Bij het maken van een begroting sluit je aan bij de benoemde acties/activiteiten, waarbij je steeds onderscheid maakt tussen arbeidskosten (loonuitbetalingen of vaste tarieven) en kosten derden (facturen van leveranciers). Als je zo’n eerste overzicht gemaakt hebt van alle kosten, overleg dan met de Leader-coördinator om te bekijken of een vereenvoudigde kostenoptie een handige mogelijkheid is.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Delen: